Harvard, Kütüphanesine Kur'an'ın O Ayetini Astı



Harvard Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Kütüphanesi'nin girişine Kur'an-ı Kerim'den bir ayet astı. Fakülte, Kur'an ayetini 150 deyiş arasından seçti.
Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak gösterilen üniversitenin Hukuk Fakültesi Kütüphanesi girişine Kur'an-ı Kerim'den bir ayet astı. 


Adalet kavramını en iyi anlatan ifadelerin bir araya getirildiği "Adalet Sözcükleri" (Words of Justice) isimli sergi kapsamında, Nisa Suresi'nin 135. ayetine de yer verildi.

FAKÜLTEDEN KUR'AN AYETİNE ÖVGÜ

Zaman gazetesinin haberine göre; fakülte yönetimi tarafından adaletin, "tarihteki en büyük anlatımlarından biri" olarak tanımlanan ayet, Aziz Augustinus ve Magna Carta'dan alıntıların bulunduğu giriş bölümüne konuldu.

İnsanları, sonuçları ne olursa olsun adil olmaya çağıran Nisa Suresi'nin 135. ayetinde mealen şöyle deniliyor: "Ey iman edenler! Haktan yana olup var gücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun. Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır. Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır."

'ADALETİN GÜCÜ BASTIRILAMAZ'

"Bu duvarlardaki deyişler, adalet düşüncesinin gücünü ve bastırılamaz oluşunu ortaya koyuyor" diyen fakülte dekanı Martha Minow, sergide aktarılan ideallerin adalet peşinde koşan herkes için bir umut kaynağı olmaya devam edeceğini söyledi.

KUR'AN AYETİ 150 DEYİŞ ARASINDAN SEÇİLDİ

Sergide kullanılan deyişler, Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından tavsiye edilen 150 ifade arasından seçildi. 

Fakülte yetkilileri her bir deyişin tarihselliğini ve özgünlüğünü tek tek araştırdı. Sonuçta öne çıkan yaklaşık 25 deyiş fakülte duvarlarında sergilenmeye başlandı. Nisa Suresi'nin 135'inci ayeti en önde gelen 3 deyişten biri olarak kütüphanenin girişinde sergileniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.