Kuyt'tan Sneijder itirafı

Fenerbahçe'nin deneyimli yıldızı Dirk Kuyt çok önemli açıklamalarda bulundu

Finale çıkmaları durumunda olası bir Chelsea eşleşmesinde eski hocası Rafael Benitez ile karşı karşıya gelecek olan Hollandalı futbolcu, Galatasaraylı Wesley Sneijder hakkında da çarpıcı bir itirafta bulundu.



"WESLEY'E LIVERPOOL'A GİT DEDİM"
Devre arasında Inter'den ayrılmaya karar verip sarı-kırmızılılara katılan vatandaşı Wesley Sneijder'i Liverpool'a gitmesi için ikna etmeye çalıştığını dile getiren Kuyt, "Liverpool ile adı anılınca onunla hemen irtibata geçtim. Liverpool'a gitmesinin onun için kariyerinde büyük bir adım olacağına ikna etmeye çalıştım. Taraftarları, atmosferi ve böyle bir kulübün parçası olmanın ne demek olduğunu anlattım. Şüphesiz bu onun için iyi olacaktı ve taraftarlar üst seviye bir oyuncuyu her zaman tutarlar" diye konuştu.

Liverpool'un ne derece büyük bir kulüp olduğunu Sneijder'in de bildiğini dile getiren Hollandalı yıldız, "Belki ikna etme görevimi yeterince uygulayamadım; çünkü o Türkiye'de benimle birlikte oynamayı seçti. Şu anda ligin zirvesindeki Galatasaray'da; ama Liverpool'un onu alamaması yazık oldu ve onlar için harika olacaktı" ifadelerini kullandı.

"CHELSEA İLE EŞLEŞİRSEK..."
Finale kalmaları durumunda olası rakiplerinden biri Chelsea'nin teknik patronu Rafael Benitez hakkında da yorumlarda bulunan Kuyt, "Beni Liverpool'a aldı ve kariyerimde büyük bir etkisi oldu. Bana Anfield'da olma şansını verdiği için ona her zaman minnettar kalacağım. O, çalıştığım en iyi teknik adamlardan biri ve Avrupa'nın en iyilerinden biri olduğu çok açık. Önümüzde zorlu bir Benfica maçı var ve bunun ötesine bakmak zor. Ama Chelsea ile oynarsak bu özel olurdu" diye konuştu.
"ÖZGÜVENLİ OYNAMALIYIZ"
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Benfica ile oynanacak tarihi maça saatler kala otel bahçesinde soruları cevapladı. Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Benfica ile oynanacak tarihi maça saatler kala otel bahçesinde soruları cevapladı. Benfica deplasmanından turla dönmek için 'özgüvenli' oynamaları gerektiğini ifade eden Kuyt, kendilerine fazlasıyla güvendiklerini dile getirdi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

"Öncelikle maçın anahtarı kendimize güvenden geçiyor. Takım kendisine inanan oyunculardan kurulu. Ve her geçen gün daha da ilerliyoruz bu konuda. Kendimize güvenimiz var. Bir yandan da tüm bu Avrupa'da oynadığımız deplasman maçlarında gol atmayı başardık. BATE hariç. Ama iyi hazılandığımız zaman Avrupa'da her statta gol atacağımızı gösterdik. Bu özgüveni sahaya taşımamız gerekiyor. Bence çeyrek finalde de yarı finalde de iyi takımlar vardı. Onlar da kendilerine güveniyorlar ama biz de söylediim gibi kendimize çok güveniyoruz. Bu akşam her şey sahada belli olacak. Önemli olan sahada neler olacağı. Bu akşam olmayan isimler bizim için sıkıntıdır. Ancak bir yandan da burada oldukları gerçeği de takım için çok önemli. Bu takım kim oynarsa oynasın iyi işler yapacağını gösterdi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.