Osmanlı padişahlarının tercihi, her derde deva Demirhindi Şerbeti, 40 çeşit baharattan oluşuyor ve tamamen doğal
Sıcak ülkelerde yetişen, sarı-kırmızı salkımlar halinde çiçekleri ve koyu kırmızı renkte, mayhoş tatta meyveleri olan, 20-25 metre boylarında bir ağaçtır
6 SAAT KAYNATILARAK HAZIRLANIYOR
En önemli malzemesini Hindistan'da yetişen Demirhindi meyvesi olan Demirhindi şerbeti, 40 çeşit baharattan yapılıyor ve tamamen doğal bir karışımdan oluşuyor.
Demirhindi meyvesi ve 40 çeşit baharatın aynı kap içerisinde kaynatılmasıyla oluşturulan Demirhindi Şerbeti, önce yüksek ateşte daha sonra da orta ve kısık ateşte toplam 6 saat kaynatılıyor.
Kaynatıldıktan sonra içine tamamen doğal bal ilave edilen şerbet, 2 saat daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor ve ardından servis ediliyor.
Şerbetin sağlık açısından önemli faydaları bulunuyor, “Mide ağrıları, mide ekşimesi, soğuk algınlığı, nezle, bağırsak parazitleri, ruhsal sıkıntılar, romatizma ve kas ağrılarına iyi geliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.