Milli Takım'da skandal 16 sporcuda doping çıktı


Halterde, 23 Yaş Altı Milli Takımı'nda yer alan 16 sporcunun doping yaptığı ortaya çıktı.
Halterde, 23 Yaş Altı Milli Takımı'nda yer alan 16 sporcunun doping yaptığı ortaya çıktı. Sporcuların testlerinde yasaklı 'Stanozolol' maddesinin çıktığı tespit edildi.
Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'u istifaya götüren doping olayının ardından ikinci birdoping şoku daha yaşandı.

Geçen yıl kasım ayında İsrail'de düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası'nda 5 Türk sporcunun testlerinde doping kapsamına giren yasaklı 'Stanozolol' maddesi bulunmuştu.
Köln'de bulunan doping kontrol merkezinden gelen numunelerin dopingli çıkması üzerine o dönemin başkanı Hasan Akkuş, tüm sporcuların numunelerini yeniden Köln'e gönderdi. Geçen hafta cuma günü Köln'den gelen cevap ise federasyon yetkililerini şok etti. 5 sporcunun dışında gönderilen 16 numunenin de dopingli çıkması federasyon yetkililerini şaşırtırken, bugün tüm sporcularadopingli oldukları tebliğ edildi.
TÜRKEŞ, HABERTÜRK'E KONUŞTU
Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Zeki Türkeş, konuyla ilgili olarak HABERTÜRK'e konuştu. Zeki Türkeş "16 sporcuda birden aynı anda doping çıkması, akıllarda soru işareti yaratıyor. Milli Takım antrenörleri ve sporcularla ilgili gerekli soruşturma başlatılacak. Zaten daha önceki doping vakasında da bu süreç başlamıştı. Şimdi yeni isimlerle daha da derinleşip, sorumlulara gerekli cezalar verilecek. WADA ve Uluslararası Halter Federasyonu da konuyla ilgili bilgilendirilecek" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.