Kadın Gözünden Evlilikte 10 Altın Kural

Yıllar önce bir arkadaşım “Evliliğin iki kapısı var demişti; biri cehennem diğeri cennet. İşte önemli olan hangi kapıdan içeri girdiğin.” Eminim ki mutlu evlilikle ilgili binlerce yazı vardır, bu da benim gözümden evliliğin altın kuralları:


10.Süprizler




Eşinize ufak sürprizler yapmak hiçte fena bir fikir değil. Bu sürprizler için bol sıfırlı rakamlara da gerek yok bence. Kim sabah uyandığında aynanın üstünde “seni seviyorum” yazısı görmekten hoşlanmaz ki. Sevginizi göstermekten çekinmeyin, aranızda özel bir sevgi dili geliştirin.

9.Biz Duygusu



“Ben” değil “Biz” olun. Sanırım hiçbirimiz egoistliğe tahammül edemiyoruzdur. Evet artık evlisiniz ve BEN merkezli hayatınız geride kaldı, yanınızdaki müthiş insanın elini tutun ve ilk cümlenize biz diye başlayın inanın çok işe yarayacaktır.

8.Sevgili



Evet müthiş bir flört dönemi geçirdiniz ve evlenmeye karar verdiniz. Unutmayın onunla flört ederken kalp ritminizi rahatlıkla duyuyordunuz, onunla görüşmeden önceki heyecanlarınız ne oldu bunların bittiğini mi düşünüyorsunuz? Bence bitmemeli, asıl unutulmaması gereken sizin evlenmeden önce müthiş bir sevgili olduğunuz ve o imzanın bunu değiştirmemesi gerektiği. Karı koca olduğunuzu unutun ama sevgili olduğunuz her zaman zihninizin en üstünde olsun.

7.Özel Günler



Belki de evliliğin en klasik ama en unutulmaması gereken kısmı. Sayın eş şu lafı duyuyorsan sakın inanma “Benim seninle geçirdiğim hergün çok güzel ve özel” bu aslında ufak bir tehdit bile olabilir. Evet herşey güzel ama evlilik yıldönümümüzü unutursan olacakları sen düşün :)

6.Empati



Konuşun, birbirinizi dinleyin ve en önemlisi kendinizi zaman zaman eşinizin yerine koymaya çalışın. Düşünün ki karşınızdaki kişi ısrarla aranızdaki sorunu gündeme getiriyorsa bu boşuna değildir sadece 10 dakikalığına bile olsa empati kurmaya çalışın ve dinleyin.



reklam arası :)




5.Saygı


Sevgi mi saygıdan önce gelir, saygı mı sevgiden önce? Bence herşeyden önemlisi saygıdır. “Lütfen” ve “teşekkür ederim” kelimeleri evliliğinizin baştacı olsun.

4.Arkadaşlar


Unutmayın ki evlenmeden önce de bir hayatınız vardı ve evlilik bu hayatın delete tuşu olmamalıdır. Hatta biraz ufkunuzu genişletin ve eşinizin arkadaşlarıyla 1-2 gün tatile gitmesi fikrini aklınızın bir köşesinde tutun. Birbirinizin özel hayatına saygı duyun, bireysel özgürlükleriniz olduğunu unutmayın.

3.Çocuk


Evet artık evliliğiniz başka bir boyuta geçiyor ve büyülü dünyaya hoşgeldiniz. Şöyle bir inanış vardır çocuklar ilk doğduğunda babaya çok benzermiş. Bu özellikle babaların ilk andan itibaren çocuklarına özel bir duyguyla bağlanmalarını sağlarmış. İşte artık babaya çok iş düşüyor unutmayın ki karşınızda hormonları çıldırmış bir anne var elinizden geldiğince ona destek olmanız gerekiyor. İşte bu geçiş dönemini sağlam atlatırsanız emin olun ki bu evliliğe artık tomalar bile karşı koyamaz :)

2.Lohusalık


Lohusalık döneminde işleyeceğiniz suçtan ötürü lohusalığın bir indirim sebebi olduğunu biliyor muydunuz? İşte böyle bir dönemdir lohusalık. Meleğinizi kucağınıza alırsınız ve o müthiş duyguları en zirvede yaşarsınız. Emin olun ki hayatınız boyunca daha mutlu olabileceğiniz bir an yoktur ve aradan 2-3 gün geçer o malum ağlama krizleriyle lohusalık artık kapınızı çalmıştır. İşte tam da bu dönemde eşlere çok iş düşüyor. Hiçbir şey yapamıyorsanız bile sadece sımsıkı el ele tutuşun inanın bu bile çok işe yarayacaktır.

1.Takdir


Eşinizi takdir etmeyi unutmayın emin olun ki küçük bir davranış karşısındaki takdir bile o gününüzü çok keyifli bir hale getirebilir. Güzel bir yemek, elinde eve çiçekle gelen bir koca belki görünürde ufak ama takdiri hakeden davranışlardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.