Başarıya ulaşmanın 7 altın kuralı!!


Pozitif bakış açısı zaman içinde kesin bir finansal başarı getirir. Ama bu yazı fiziksel zenginliğin ötesine nasıl gerçersiniz ondan bahsedecek. Bu yazı herkese hitap etmeyebilir. Peki, yaşam kalitenizi artırmayı gerçekten istiyor musunuz? O zaman okumaya devam edin.



Global değişim - şu sıralar üzerinde düşünmemiz gereken bir konu ve bu değişimi yaratan yine bireyler olarak biziz. Çevremizi saran kürelerin içinden yavaş yavaş çıkmamızı sağlayan şey ise farkındalık düzeyimiz.
Kendi gerçekliğimizi yaratmak için çaba sarfederken, aynı çaba içinde olan milyarlarca bilinç formu olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kısacası, sizin yarattığınız fark, sizin yarattığınız değişim bu evrendeki herşeyi etkiliyor. Her yeni gün, yarattığımız farklar sayesinde çevremizdeki herşeyle aslında bir işbirliği oluşturuyoruz ve bu bizim farkındalık düzeyimizi arttırıyor.
Bu gizli işbirliğini anlamak ve iyi özümsemek gerekiyor. Bunu yapamazsanız, değişimi yaratmak istediğinizde mutlak bir dirençle karşılaşırsınız. Bunun neden kaynaklandığını anlamak için geçen süre, öz motivasyonunuzu kaybetmenize neden olup sizi mutsuzluğa götürebilir. Böyle bir noktada izlenebilecek bir yol olarak; başkalarına yardım ederek aslında kendinize yardım edebilirsiniz. Evrenle gizli işbirliğinizde olumlu bir adım atmış olursunuz ve bu kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
Çevremizdeki insanlarla pozitif bir etkileşim içinde olmak, karşılıklı mucizevi bir alışverişe dönüşebilir ve bu kendi kişisel gelişimimiz için beklediğimizden daha fazlasını bize verecektir. Sonuçta şunu farkederiz ki, çevremizle olan iletişimimizi arttırdığımızda, bizde olanı başkalarına olumlu bir şekilde aktarabildiğimizde mucizeler yavaş yavaş gerçekleşmeye başlayacaktır. Fark yaratmış olacaksınız.
Fark yaratmak?
İstediğiniz etkiyi yaratmak için odaklanmanız gereken bazı temel prensipler vardır. Hayatınızda kesinlikle pozitif bir etki yaratacak davranış biçimleri neler olabilir?
Başarıya ulaşmak için aşağıdaki metotları kararlılıkla uygulamanızı tavsiye ederim.
1. Sonuç alana kadar tekrarlayın (pratik yapmanın gücü)
Neyin işe yarayıp neyin yaramayacağını görene kadar pratik yapmanız gerekiyor. Bir işte pratik yapmak, her defasında hatalarınızı görüp onları düzeltmenizi gerekli kılar ve bir süre sonra (bu süre yılları bile bulabilir) artık "nasıl" yapacağınız konusunda hiç bir şüpheniz kalmayacaktır. Yeni teknikler de geliştirebilirseniz bu sizi mükemmelliğe götüren anahtar olacaktır.
2. Bu hayatta nasıl bir oyuncu olduğunuzu kavramak için yeteneklerinizin farkına varın ve gücünüzü açığa çıkarın.
Sizi o ya da bu şekilde etkileyen veya etkilemesini istediğiniz olaylar karşısında nasıl bir tutum sergilediğinizi inceleyin. En iyi sonuçları aldığınız durumlarda ne yapmıştınız? bizzat kendi hayatınızdan örneklere göz atmanız kendi farkındalık düzeyinizi belirlemek için yeterlı olacaktır. Bardağı dolu mu yoksa boş mu görüyorsunuz? bunun cevabını yalnızca siz vereceksiniz. Pozitif bir değişim istiyorsanız önce pozitif bir bakış açısı geliştirmeniz gerekiyor.
3. Kendinizi sürekli geliştirme konusunda ustalaşın ve asla hevesinizi kaybetmeyin.
Bundan önceki iki madde ne kadar ve nasıl sorularına cevap veriyordu. Bir üçüncü temel unsur ise sizin duygusal bilinç düzeyiniz. Burada duygularınızı kontrol etmekten bahsetmeyeceğim. Duygularınız yaptığınız bütün herşeyi direk olarak etkiler ve size ihtiyacınız olan kan akışını sağlar. Onları kontrol etmek yerine doğru yönlendirmelisiniz. Elbette ki işlerinizin ters gittiği günler olacak, çevrenizdeki herşeyin üzerinize geldiğini hissedeceksiniz. Eğer kendinizi motivasyonunuzu kaybetmiş, üzgün ve bitkin bir şekilde bulursanız bu durumu en kolay şekilde bertaraf etmek için bazı teknikler geliştirmelisiniz. Mesela sizi koşulsuz olarak her durumda mutlu edecek, gülümsetecek bir şey düşünün ve bunu kendinizi umutsuz hissettiğiniz her an yapın. Bu, çok sevdiğiniz biri ya da hep gitmeyi hayal ettiğiniz bir tatil yeri olabilir. Bunu sürekli uygulayabileceğiniz bir tekniğe dönüştürün ve asla hevesinizi kaybetmeyin.
İlk 3 maddeyi hayatınızda başarılı bir şekilde uyguyabilirseniz nasıl düşündüğünüz, ne hissettiğiniz ve ne yaptığınız konusunda her zaman kontrol sizde olacaktır.
4. Yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanlarda akıllı seçimler yapın ve istekleriniz konusunda ısrarcı davranın.
Bu gezegendeki insanların büyük bir çoğunluğu yaptıkları şeyleri sırf diğer insanlar da öyle yapıyor diye yapıyorlar ve bu genellikle onları istedikleri sonuca götürmeye yetmiyor. En iyi olamıyorsanız daha iyi de olmaya çalışmayın, bunun yerine FARKLI olmalısınız. Akıllı seçimler yapmalı ve bunları uygulamakta kararlı olmanız gerekiyor. Kararlarınızı sırf farklı olduğu için eleştirecek çok insan olacaktır. Farklı olan çoğunlukla iyidir, o yüzden bu insanlara fazla kulak asmayın ve ısrarcı davranın.
5. Daha önce deneyimlemediğiniz bir düşünce ya da eylem belirsiz bir seçim olarak görünebilir. Bu tip durumlarda "Başarısı kanıtlanmış birini ya da bir olayı model olarak alın ve sizi harekete geçirmesine izin verin"
"Amerika'yı yeniden keşfetmenin gereği yok". Çoğu zaman zaten o kadar da vaktiniz olmaz. Ne de olsa çalışan, başarısı kanıtlanmış modeller her zaman vardır. Bunları iyi analiz etmeli, başarı hikayelerinin arkasındaki ayrıntıları keşfedebilmelisiniz. Ya da daha direk olarak harekete geçin. Uzmanlardan ve gurulardan eğitim almanın yollarını arayın.
6. Eylemsizlik uyuşturucu gibidir, sizi zehirlediğini çok geç farkedersiniz. Ertelemeyin, bir an önce harekete geçin.
Doğru zaman diye birşey elbette vardır ama çoğumuz bunun ne zaman olduğunu bilemediğimiz için hayatımızdaki bir çok şeyi sürekli erteleriz. Belki de sayısız fırsatı kaçırıyoruzdur sadece "bakmadığımız için". O yüzden artık hareket edemeyecek kadar ağırlaşmadan önce eylem planınızı hazırlayın ve oltanızı denize atın gitsin.
Amaçlarınız daha keskinleştikçe ve inancınız daha da arttıkça siz de değişimi farkedeceksiniz.
Fark yaratmak ve başarıya ulaşmak için kullanabileceğiniz 6 temel öneri okudunuz. Aslında 7 öneri yazmayı planlıyordum ama altı da bırakıyorum. Yedinci bir öneri yazmak isterseniz bu yazıya yorum yazarak paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.