Başarılı bir girişimci nasıl olunur?

Başarılı bir girişimci olmak hiç de kolay değil. Bu yolda sahip olmanız gereken özelliklerin neler olduğunu biliyor musunuz?

Başarıya ulaşmış girişimcilerin ortak özelliklerine bir göz atmanızda fayda var.




1. Sıradışı kişisel beceriler
Girişimciliğin altın anahtarlarından en önemlisi iletişim becerileridir. Başarılı girişimci, sosyaldir, insanlar arasında olmayı sever. Gerektiğinde topluluklara hitap edebilir ve insanları yönetme ve yönlendirme becerisine sahiptir.
2. Kendine ve Ürününe güven
Başarılı girişimcinin bir diğer sahip olduğu şey ise mutlak bir özgüvendir. Burada bahsettiğim sıradan bir özgüvenden çok daha fazlasıdır. Girişimci yarattığı hizmet ya da üründen son derece emin olmak zorundadır ki bu sayede ürününü yine sonsuz bir özgüvenle pazarlayabilmelidir.
3. Tutku
Hiç karşı konulmaz bir şekilde denemek istediğiniz bir şey oldu mu? o zaman siz bir girişimci olmalısınız!  girişimcinin sahip olması gereken en önemli silah, amaca ulaşmak için sahip olduğu tutkudur. Bu tutkuyu kaybetmediği sürece başarılı olmaması hiç bir sebep olmayacaktır.
4. Azim (Kararlılık)
Bütün girişimciler iyi bir fırsat yakalamanın peşindedirler. Hatta çoğu, gözüne kestirdiği bir alanda bir kaç kaya çıkaracak kadar kazmıştır bile. Ama işler her zaman sizin istediğiniz gibi sonuçlanmaz. Başarılı girişimci, böyle durumlarda bir adım geriye çıkarak içinde bulunduğu duruma dışarıdan bakmayı bilir ve bir sonraki adımını hesaplar. Şu sözü her zaman hatırlamak ve uygulamakta fayda var; "Birşey işe yaramıyorsa, farklı bir şey deneyin"
5. Dinamizm ve Dayanıklılık
Yüksek enerji seviyeleri ve dayanıklılık girişimcinin kararlı bir şekilde hedefine ulaşmasında en önemli etmendir. Bir çok başarılı girişimcinin uykuya ve yemeğe olan düşkünlükleri çok azdır ama enerjileri çok yüksektir.
6. Hedefe odaklanma
Girişimci hedef odaklıdır. Onu başarıya ulaştıracak yolda çözümcüdür, hedefine doğru emin adımlarla ilerler. büyük hedefe ulaşmadan önce daha kısa vadede ulaşılabilecek hedefler belirler ve ilerleme planları yapar.
7. Ticaret zekası
Girişimcinin en temel hedefi para kazanmaktır. Bunun için gerekli olan ürün, müşteri, reklam, vizyon gibi kavramları iyi algılamalı ve aralarındaki ilişkiyi iyi kurmalıdır. Başarılı bir girişimci finans konusunda bilgilidir, para kazanmanın inceliklerini iyi bilir.
8. Satış becerisi
Girişimci doğuştan satış konusunda yetenekli olmayabilir. Ama başarılı bir girişimci ürününü en iyi ne şekilde pazarlayacağını öğrenmiştir. İşini kuran girişimciler zaman içinde bu yeteneği kazanır ve yeni teknikler geliştirmeye başlarlar. Satılan ürüne olan inanç bu işte başarılı olmanın en önemli önceliğidir.
9. Fırsatları değerlendirme
Bu yazıda sayacağım, sonuncu ama en önemli özellik, başarılı bir girişimcinin fırsatları değerlendirme becerisidir. Girişimci pek tabi ki potansiyel müşterilerine sunabileceği kaliteli bir ürüne/hizmete sahip olmalıdır. Sahip olunan ürün gerçekten fantastik bir ürün bile olsa, eğer o ürünü satacak pazar yoksa başarısız bir girişimden öteye geçemez. Bunun için, doğru zamanda, doğru pazarda, kaliteli bir ürünü yaratmak başarılı bir girişimciyi uçurmaya fazlasıyla yetecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.