Arınç: "Gelecek dönem siyasette yokum"

Bülent Arınç: "Gelecek dönem siyasette yokum"


Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, "Gelecek dönem siyasette yokum" diye konuştu.

Kanal 24'de konuşan Arınç, yaklaşan yerel seçimlerde bazı bakanların büyükşehir belediye başkanlıklarına aday gösterilmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine,  bunun güzel bir uygulama olacağını söyledi.

AK Parti tüzüğü gereği gelecek dönem milletvekili adayı olmayacak başarılı kişilerin yerel yönetimlerde görev almasının makul bir düşünce olduğunu ifade eden Arınç, görev değişimlerinin her zaman yararlı olduğuna işaret etti.

Büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi yönünde halktan ve teşkilatlardan talep olan bakanların bu konuya daha mesafeli yaklaştığını aktaran Arınç, "Mesela bana 'Bursa Büyükşehir Belediyesi mi, Manisa Büyükşehir Belediyesi mi' diye sorduklarında ben kendi kararımı rahatlıkla açıkladım. Hem de herkesten önce, ikinci bir örneği yok AK Parti'de. Ben ne milletvekili olacağım, ne belediye başkanı olacağım. Ben bir dönem ara vereceğim. Ondan sonra da mümkünse artık siyasete elveda diyeceğim noktasındayım" diye konuştu.

"Silahların bırakılması önemli"
Çözüm sürecine esas desteği medyadan, siyasetten ve sivil toplum örgütlerinden beklediklerini ve bu desteğin sürekli olmasını istediklerini dile getiren Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:
"Söyleyecekleri şey çok kolay. 35 yıldır çektiğimiz sıkıntıları böyle bir yöntemle çözmeye çalışıyoruz. Silahların bırakılması önemli değil mi? Evet önemli. Eylemsizlik önemli değil mi? Evet önemli. 3 aydan beri kan dökülmemesi, bombaların, mayınların patlamaması önemli değil mi? Önemli. Silahlı güçlerin ülkenin dışına çıkacak olmaları önemli değil mi? Evet önemli. Peki Öcalan'ın yıllar sonra nevruz meydanından 'silahlar sussun fikirler konuşsun' demesi önemli değil mi? Evet önemli. Daha ne istiyorsunuz? Yıllardır bunu beklemediniz mi, istemediniz mi? Evet bunlar güzel şeyler ama bakalım yarın ne olacak? Yarın ne olacağını biz de göreceğiz. Şu gelinen olumlu süreç içerisindeki ana kilometre taşları sizin 35 yıldır bekledikleriniz değil mi? Evet. Peki yarın başka bir şey olsa iş dursa veya tersine dönse ne yapabiliriz? O zaman başladığımız noktaya tekrar döneceğiz. Bu kadar kazanımı bir anda yok farz etmek mümkün değil. Bunu devam ettirmek ve sonunda gerçek huzur ve istikrara kavuşmak olabilecekse, bu hükümete bu çabaları için destek olamak bizim için vazife değil mi?"
Arınç, çözüm sürecine karşı açıklamalarda bulunan muhalefeti de eleştirerek, "Nedir bu bağırıp çağırmalar, nedir bu hakaretler, akil insanlara bir türlü, bize bir türlü, sürece destek olacaklara bir türlü. Hatta ölseler sevinecek noktaya gelmek ne kadar çirkin şeyler. DHKP-C örgütünün iki tane militanı AK Parti Genel Merkezine özellikle Genel Başkanın katına lav silahıyla saldırıyor. Affedersiniz bir utanmaz yazar, köşesinde alay eden, dalga geçen, keşke içeride olsaydılar da ölseydiler demeye getiren yazılar yazabiliyor. Hiç yüzleri kızarmadan. Bunlar belli bir kitle ama bu tarafından da milyonlarca sessiz yığınlar var. Onların sesli hale gelmesi, bu süreçteki desteği daha yukarıya götürmesi lazım" diye konuştu.

"Sarıgül'ün işi zor"
Arınç, yerel seçimlerde İstanbul için adı geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün olası şansını da değerlendirdi: "CHP ile işi zor Sarıgül'ün. Kendi başlattığı değişim hareketinde, CHP'nin hep önünde, Kılıçdaroğlu'nun önünde puan kazandı. Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün hep altında bir yer bulabildi. Ama ismiyle de, CHP'nin adayı olarak da Ak Parti'nin karşısında çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum, o yüzden olmayacaktır"

Bülent Arınççözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu, sürecin olumlu gittiğini, akil insanlarla desteğin daha da artacağını söyledi ve "İşler tersine giderse başladığımız noktaya geri döneriz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.