Google'dan ölümcül uygulama!

Mezara götüremeyeceğiniz maillerinize çözüm bulundu...


Öldüğünüz zaman mailleriniz ne olacak? Googlegmail hesabınızı miras bırakmanızı ya da kapatmanızı tavsiye ediyor!

Ölümünden sonra mail hesaplarına ve kişisel yazışmalarına ne olacağını merak edenler;Google bu probleme de çözüm buldu! Dijital irade sağlayan yeni bir interaktif hesap yöneticisi özelliği başlatan Google; bu sayede herkese ölürse ya da sakat kalırsa hesabına ne olmasını istediğini soruyor. İnteraktif hesap yöneticisi, insanların Google Drive, Gmail ya da YouTube gibi hesaplarına veri aktarması ya da çok uzun süre hareketsiz kalan hesapların kendiliğinden silinmesi için kullanılabilir.
Google bu özelliği kullanmak isteyenlere sayfasında; 'güvenilir bir arkadaş ya da aile üyesine veri aktarımı' ya da 'hesabı silme' seçeneklerini sunuyor. Bu özellik kullanıma geçmeden önce belirli bir bekleme süresini devreye sokuyor. Kullanılmayan hesap zaman aşımını uğramadan önce hesap sahiplerine e-mail ve kısa hatırlatma mesajları gönderiliyor.
Google İnteraktif Hesap Yöneticisi kullanıcıların bu özelliği tercih ettikleri takdirde hesapları kapanmadan önce yeterli uyaı süresini kendilerinin belirleyebileceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.