Mhk Başkanı Konuştu Golü Vermeyerek Doğru olanı Yaptı




MERKEZ Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, F.Bahçe’nin Akhisar Belediye’yi 2-0 yendiği karşılaşmada Moussa Sow’un şutunda topun çizgiyi geçmesine karşın gol kararı vermeyen yardımcı hakem Mustafa Sönmez’in doğru olanı yaptığını söyledi.
Kadıköy’deki mücadelenin 36. dakikasında Senegalli futbolcunun 17 metre mesafeden gönderdiği füze 126 km/h ile direkte patlarken, içeri düşen topun çizgiyi 53 cm geçtiği tespit edilmişti.
‘TV’DE BİLE ZOR GÖRÜLDÜ’
LİGTV yorumcusu Markus Merk pozisyonla ilgili olarak “Şüphesiz çizgiyi geçti. Ama 120 km/h’nin üzerinde gelen hızla bunu görmek imkânsız. Yardımcı 12-13 metre uzakta durmak zorunda. Hakem ve yardımcısını suçlayamayız” derken, VATAN’IN konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Alp şu değerlendirmeyi yaptı:
“BİZ hakem arkadaşlarımıza ‘gördüğünüz pozisyonla ilgili karar verin’ diyoruz. Sow çok sert vurdu, topun çizgiyi geçtiğini kimse göremedi. Tribünlerde bulunanlar dahi pozisyonun gol olduğunu daha sonra televizyon ekranlarında tekrarda görerek değerlendirebildiler. Zor bir pozisyondu. Yardımcı hakem doğru olanı yapmış” açıklamasını yaptı.
ÇİZGİ hakemi konusuna da değinen Zekeriya Alp, normal seyrin devam ettiğinin altını çizerek “Biz bu süreci başlatacağımızı devre arasında kamuoyuna açıklamıştık. F.Bahçe ya da herhangi bir maçta yaşanan, yaşanacak olaylara bakma noktasını geçtik artık. Jaap Uilenberg’le birlikte bu konudaki hazırlıklarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Bu sürecin mali portresinin herhangi bir sorun yaratacağını da düşünmüyoruz, kaldı ki onunla da ilgili hazırlıklar sürüyor, görüşülüyor, bir sıkıntı söz konusu değil” ifadesinde bulundu.
‘Konu F.Bahçe’yken Alp neden sessiz?’
F.BAHÇE daha önce istifasını istediği MHK Başkanı Zekeriya Alp’ten Sow’un verilmeyen golü için resmi siteden hesap sordu. Final haftalarının yaşandığı bir dönemde yapılan bu hatanın ‘hakemlerin gözünden kaçtı’ şeklinde tanımlanamayacağına dikkat çeken sarı-lacivertliler şu açıklamayla MHK Başkanı’na yüklendi:
“SAYIN Alp’in, Beşiktaş maçı öncesi hakem hataları ve hataların bir takım üzerinde yoğunlaştığı; maçtan sonra ise maçı yöneten ve yine 1 golümüzü saymayan hakeme dair yaptığı yorum ve değerlendirmeler hafızalardayken, konu F.Bahçe’nin yaşadığı haksızlıklar olduğunda bu kişilerin büründüğü sessizlik, düşündürücü olduğu kadar hayatın olağan akışına da uygun değildir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.