Tecavüze ilginç çözüm Piyasaya Sürülecek Tecavüzsavar

Tecavüze ilginç çözüm


Hindistan’da son dönemde sık sık yaşanan toplu tecavüz olayları yeni bir icada ilham kaynağı oldu. Üç mühendislik öğrencisi kadınları bu tarz saldırılardan koruyacak “tecavüzsavar” iç çamaşırı geliştirdi.


Toplum Dizginleme Düzeneği ya da İngilizce adı olan Society Harnessing Equipment’ın kısaltması SHE olarak anılan iç çamaşırlarının yapısında basınç sensorları ve bir “elektrik şoku devre tahtası” bulunuyor.
Eğer kumaşlar üzerinde istenmeyen bir basınç oluşursa, devrelerden 82 defaya kadar elektrik şoku veriliyor.       
Çamaşırın yapısındaki GPS sistemi sayesinde de böyle bir durumda kullanıcının ailesine ya da polise uyarı mesajları gidiyor.  
 Öğrenciler elektrik şoku düzeneğinin sutyenlerin içine yerleştirileceğini zira araştırmaların gösterdiği üzere kadınlara saldırıların memelerden başladığını belirtti.
/_np/2803/19752803.jpgProjenin yaratıcılarından Chennai’de bulunan SRMÜniversitesi öğrencisi Manisha Mohan, Times of India gazetesine yaptığı açıklamada, “Bir kadını taciz etmeye çalışan bir kişi sensorlar devreye girer girmez hayatının şokunu yaşayacak. GPS ve GSM modülleri ise polise ve tacize uğrayanın ailesine SMS gönderecek” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.