"İcra takibine alınacaksınız" derlerse inanmayın!--Dolandırıcıların Yeni Yöntemi--

"İcra takibine alınacaksınız" derlerse inanmayın!

Cep telefonunuzdan sizi arayıp “Sigorta yaptırmışınız ve poliçe bedelini ödemediğiniz için icra takibe alınacaksınız. Ödeme yapmak için acilen kişi ve kart bilgilerinizi veriniz” derlerse inanmayın. Bir internet sitesine gelen şikayetlere göre bu yöntemle kandırılan vatandaşların sayısı bir hayli fazla.


Haberim olmadan kredi kartımdan para çekilmiş” şeklinde gelen şikayetlerin altından ilginç bir haber çıktı.
Borçlarını ödemediği gerekçesi ile yasal takibe alınacaklarını ve icraya verileceklerini telefonda öğrenen vatandaşlar icralık olma korkusu ve biran önce bu tehditten kurtulmak için  telefondaki kişiye inanarak kişi ve kredi arktı bilgilerini verdiler. Asıl şikayetler ve vatandaşların nasıl kandırıldığı bundan sonra ortaya çıktı. Hesaplarından habersiz para çekildiğini iddia eden vatandaşların gönderdikleri ortak şikayetleri ise şöyle:
Kredi kartı ve kimlik bilgilerini istediler
"Cep telefonundan aranarak daha önce bir sigorta yaptırdığım ve sigorta poliçelerini ödemediğim söylendi. Böyle bir sigortadan haberim olmadığı hatta yaptırmadığımı söylediysem de boş. Hatta yaptığımız araştırmalara göre bankaların ismini kullananlarda varmış. Poliçe bedelini ödemediğimi ve bu nedenle yasal takibe alındığımı söyleyerek ücreti ödememi istediler. Ücreti ödersem hemen icra işlemlerini durduracaklarına inandırdılar. Bende icralık olma korkusu ile onlara inandım. Kredi kartımın ilk 4 numarası hariç diğer numaraları söylememi hatta son kullanma tarihi ve güvenlik kodu da olmak üzere tüm bilgileri aldılar. Kredi kartımdan 250 TL çekmişler.”
Bunları yapmayın!
Bu yöntemle dolandırılan kişilerin sayısının hızla arttığına dikkat çeken Şikayetvar Genel Müdürü Dr. Ömer Deveci, vatandaşları “Kredi kartınızla ilgili bilgiler hakkında size bir telefon ya da e - mail geldiğinde online ya da telefonla gizli bilgilerinizi vermekten kaçının. Cevap vermek yerine siz bankanızı arayın. Firmalar borç ödeme işlemleri için telefondan kredi kartı ve kimlik bilgilerinizi istemez” şeklinde uyardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.