Milyardere 26 bin dolarlık tehdit!

14 milyar dolarlık adama 26 bin dolarlık tehdit!

Alman devleti sosyal medya devi Facebook'a yolladığı bir mektupla vatandaşlarına takma isimle hesap açma seçeneğini sunmadığı takdirde şirketin 26 bin dolarlık(20 bin Euro) ceza ödemek zorunda kalacağı uyarısında bulundu.
14.1 milyar dolarlık servete sahip Facebook'un kurucuve CEO'su Mark Zuckerberg bu uyarıyı nasıl karşılar bilinmez ama Alman yetkililer konunun peşini bırakmamaya kararlı gözüküyor.
Kuzey Almanya'da bulunan Schleswig-Holstein eyaletinin Bilgi Gizliliği İdaresi yetkilisi Thilo Weichert konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Facebook gibi bir Amerikan portalının Alman vatandaşlarının gerçek bilgilerini istemesi kabul edilebilir değil. Bu Alman yasalarının doğrudan ihlalidir " diye konuştu.
Söz konusu yasaya göre Alman vatandaşlarının internette kimliklerini gizleme hakkı bulunuyor. Facebook'ta sahte isimle hesap açmak mümkün ancak hesap açılırken 'takma isimle hesap açmak istiyorum' diye bir seçenek sunulmuyor. Dolayısıyla Facebook bu seçeneği kullanıcılara sunmaz ise 26 bin dolar ceza alacak.
Bilgi gizliliğini koruma üzerine uzmanlaşmış Avukat Jörg Hladjk ise Facebook'un bir ülke için iş modelini değiştirmesinin mantıklı olmayacağını belirtti.
Cezanın küçüklüğüne rağmen Facebook 26 bin doları ödememek için gerekli tüm mücadeleyi vereceğini açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.