M.Ali Birand'ı kaybettik!

Mehmet Ali Birand


Gazeteci Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlu Umur Birand, babasının saat 18.29 sıralarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Umur Birand babasının ölüm haberini şu cümlelerde duyurdu,

"Dün çok normal ve standart bir ameliyatı.. değişikliği sonrasında babamın kalbi durdu. Yaptıkları bütün çabalara rağmen kalbi yeniden çalıştıramadılar. Onun akabinde bir alete bağladılar. Yaşam destek ünitesine bağladılar. Maalesef bu akşam 6.29'da babamı kaybettik. Acı çekmediğini düşünüyoruz. Çünkü ameliyat çok basit bir ameliyat olacaktı. Hatta salı gecesi yayına çıkmak için Sülayman Ağabey'i yönlendiriyordu. Bizimle konuşuyordu. Hiç beklenmedik bir şey de kaybettik. Babam 71 yaşındaydı. Eminim hepinizle bir ara çalıştı ya da çalışmadı. Vücudundaki son elektriğine kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, gelen, bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Çok çok teşekkürler, hepimizin başı sağolsun."

CUMARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK
Mehmet Ali Birand, cumartesi günü öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

SÜLEYMAN SARILAR : BEN DE BABAMI KAYBETTİM

Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından kısa bir açıklama yaptı. Sarılar, "Hepimizin başı sağolsun. Türkiye çok önemli duayen bir gazetecisini kaybetti. Aynı zamanda o Türkiye'nin en büyük aydınlarından biriydi. Maalesef tüm çabalarımıza rağmen aramıza gelmedi. Türkiye gerçekten çok büyük bir gazetecisini, hepimiz çok büyük bir duayenimiz kaybettik. Ben de babamı kaybettim. Başımız sağ olsun" dedi.

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hastamız Mehmet Ali Birand, safra yollarına yönelik geçirdiği girişimi izleyen dönemde gelişen kardiyak yetmezlik sonrasında yapılan tüm müdahalelere cevap vermemiş ve saat 18:29'da kaybedilmiştir
Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Birand, meslek hayatına 1964 senesinde Milliyet Gazetesi'nde başladı.

OKUL GİBİ GAZETECİ

Mürvet ve İzzet Birand'ın çocukları olan Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Gazeteci, yazar, yapımcı, sunuculuk ve köşe yazarlığı yapan Mehmet Ali Birand, medyanın birçok kolunda çalıştı. Özellikle zor ve tehlikeli şartlarda yaptığı röportajlarıyla dünyadaki sayılı gazeteciler arasında yer aldı.

Gazetecilik mesleğine 1964 yılında Milliyet Gazetesi'nde başladı. 1972'de Milliyet Gazetesi Avrupa editörü oldu ve Brüksel bürosunu kurdu. 1984 yılında Milliyet Moskova bürosunun kuruluşunu da Birand üstlendi. Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı da yapan Birand, 1985'de TRT'de başlayan ve sonraları Show TV'de devam eden kariyerinin altın basamağı, 32. Gün programını sundu.

Bağımsızlık ve liberal bakış açısıyla tanınan 32. Gün programında, birçok Türk politikacısının yanı sıra dünya liderlerinden François Mitterrand, Jacques Chirac, Saddam Hüseyin, Mihail Gorbaçov, Boris Yeltsin, Vladimir Putin, Yaser Arafat, Helmut Kohl, Gerhard Schröder ve Margaret Teacher gibi önemli isimleri konuk etti.
1992-1995 yılları arası Show TV ana haber bülteni sunuculuğu görevini üstlenen Birand, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumları anlatan ve Türk siyasetini içeren birçok kitap yayınladı. Türk ordusunun yapısı, 12 Eylül askeri darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.