Tarihe geçen namaz!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Çankaya Köşkü’nde, Türkiye’yi ziyaret eden Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç’i ağırladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Çankaya Köşkü’nde, Türkiye’yi ziyaret eden Bosna-HersekCumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç’i ağırladı. 

“Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz”

İzzetbegoviç’i törenle karşılayan Gül Türkiye’nin her zaman Bosna-Hersek’in yanında olduğunu anımsattı, “Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz” mesajı verdi. Bosna-Hersek’te siyasi istikrarın bir an önce tesis edilmesi ve reform sürecine hız kazandırılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Gül, NATO ve AB perspektifinin güçlendirilmesinin önemine işaret etti.

Mehmetçiklerle birlikte cuma namazı

Gül, bunun sağlayacağı ivmeyle Bosna Hersek’in Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyon yönünde ilerlemesini arzu ettiklerini vurguladı. Gül, Türkiye-Bosna-HersekSırbistan Üçlü Zirve Süreci’nin devamına verdiği önemi de hatırlattı. İzzetbegoviç de, Türkiye’nin ülkesine her zaman destek olduğunu ve iki ülke arasında her alanda işbirliği yapmaya hazır bulunduklarını söyledi. Gül ile İzzetbegoviç görüşme sonrasında Muhafız Alayı Camii’ne giderek Mehmetçiklerle birlikte cuma namazı kıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.