Bu Telefonun 15 yıl Pil ömrü var

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2013 teknoloji fuarında acil durumlar için üretilen pilli cep telefonubüyük ilgi gördü!

Fuarda geleneksel olarak dev şirketlerin son teknolojiyle üretilmiş ürünleri büyük ilgi görür. Ancak SpareOne'ın ürettiği ilk bakışta birçoklarının burun kıvıracağı bir görüntüye sahip acil durum telefonu fuarda şirketin beklediğinden daha fazla ses getirdi.

Pil ömrü üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan SpareOne'ın son ürünü bir adet kalem pille çalışıyor. Uyku modunda 15 yıl pil ömrü bulunan telefonla 10 saat aralıksız konuşulup, 24 saat boyunca da LED ışıkla aydınlatma sağlanabiliyor.

Telefonu ana değil yedek telefon olarak tüketiciye sunduklarını belirten SpareOne Başkanı Christian Scheder "Telefonlarda pil ömrünün giderek düştüğünü görüyoruz. İnsanlar bazen telefonunu şarj edemeyeceği durumlarda kalıyor. Bu ürünü böyle durumlar için geliştirdik" dedi.

Telefona SIM kartı takmadan acil durum hatlarını ortadaki büyük tuşa basarak aramak mümkün. ABD'de 100 dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkan telefonun yanında bir de su geçirmez kılıf veriliyor. Tabii bir doğal afete hazırlıklı olunması için pil ömrü uzun olsa da SpareOne'ın bu son ürününün yanında yedek pil bulundurmayı unutmamak gerekiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.