Facebook'ta büyük gün!


Facebook'ta büyük gün!

Facebook bugün  Türkiye saatiyle 20.00'da büyük bir basın toplantısıyla çok önemli bir gelişmeyi dünyaya aktaracak.
Basın toplantısı davetinde "Gelin ve ne yaptığımızı görün!" diyerek bütün basın mensuplarını 15 Ocak'ta Silikon Vadisi'ne davet eden Facebook hakkında birçok söylenti var. Bu söylentilerden en yenisi Facebook'un Google'a rakip bir arama motoru geliştirdiği.


Günün Fırsatı
YOKSA AKILLI TELEFON MU?
Geçtiğimiz yıl Apple'ın iPhone ve iPad projelerinde çalışan 6'dan fazla mühendisini işe alan Facebook, diğer internet sitelerinin çıkardığı telefonlara karşılık Facebook’ta boş durmamış ve HTC ile ortak olup telefon üretimine başlıyacaklarını duyurmuştu. Facebookile HTC üreticileri ortak telefon çıkarmak için çalışmalarına hız kesmeden başlamışlardı. En kısa sürede piyasaya çıkacak olan telefonlar için şimdiden büyük talep olduğu belirtiliyor.

Android dünyasında kendine has özellikleriyle dikkat çeken HTC, özellikle arayüz konusunda belki de en iyi firma. HTC’nin Sense arayüzü, kendisine akıllı telefon üretmek isteyen Facebook’un da dikkatini çekmiş durumda.

Facebook, Android ya da Tizen tabanlı bir akıllı telefon geliştirmek istiyor. Bu akıllı telefon, Kindle Fire gibi tamamen özelleştirilmiş bir arayüze sahip olacak. Android için geleceğini düşünürsek telefonda Google Play Storeyerine, Facebook‘un kendi market yazılımı ve Facebook‘un geliştirdiği özel yazılımlar yer alacak. İşte bu noktada HTC öne çıkıyor. Facebook‘a göre kendi düşündüğü arayüzü tasarlayabilecek firma ise HTC.

Facebook ile daha önce ChaCha ve Salsa modelleriyle iş birliğine giden HTC, telefonlardaki Facebook butonu sayesinde, Facebook senkronizasyonlu akıllı telefonları piyasaya sunmuştu. Bu alanda daha önceden iki modelle tecrübeli olan HTC, duyumlara göre yeni arayüz için çalışmalara başlamış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.