Televizyon tarihinde bir ilk!

2010'da başlayan Hawaii Five-0 adlı polisiye dizisi bir ilki gerçekleştirdi. İzleyiciler, dizi yayınlanırken farklı senaryoları Twitter üzerinden oylayarak, dizinin nasıl biteceğine karar verdi.


2010'da başlayan Hawaii Five-0 adlı polisiye dizisi bir ilki gerçekleştirdi. İzleyiciler, dizi yayınlanırken farklı senaryoları Twitter üzerinden oylayarak, dizinin nasıl biteceğine karar verdi.
Bir üniversite hocasının öldürüldüğü dizide 3 farklı şüpheli arasında hocanın yöneticisi, asistanı ve bir öğrencisi vardı. Üç farklı son çekilen dizide katili bulan ise polis rolünü üstlenen izleyiciler oldu. Seyirciler, dizi sırasında verdikleri oylarla katili seçti. Dizi ise en çok oyu alan senaryoya göre sonlandı.
3 sezondur devam eden polisiye dizi, kısa zamanda Amerikan televizyonlarının sevilen dizilerinden biri haline geldi.ABD'nin 52. eyaleti Hawai'de geçen dizinin hikayesi ise şöyle:
Steve McGarrett, deniz subaylığından polisliğe geçmiş bir dedektiftir. Babasının cinayetini araştırmak üzere Oahu'ya döner ve Hawaii valisinin kurulacak yeni ekibin lideri olması için kendisini ikna etmesi üzerine orada kalır.
Burada kendi kurallarını uygulayacak, kendisine her türlü destek sağlanacak, bürokratik işlemlere tabi tutulmayacak ve kasabadaki en büyük "oyun"u bozmak için tam yetkiye sahip olacaktır.
Ekipte McGarrett'a bölgeye yeni atanan ve cennette çalıştığı halde gökdelenleri sahil şeridine tercih eden, ancak kendisini adayı 8 yaşındaki kızı için emniyetli kılmaya adamış eski New Jersey polisi Danny "Danno" Williams; eskiden McGarret'in babasının himayesi altında olan ve haksız yere rüşvet almakla suçlanıp federal emniyet keşif koluna sürülen eski Honolulu polis dedektifi Chin Ho Kelly eşlik edecektir. Chin'in kuzeni Kono ise akademiden yeni mezun olmuş güzel ve korkusuz bir kasaba yerlisidir.
Ayrı kaldığı kız kardeşi Mary Ann ile ilişkisini düzeltmeye çalışan McGarrett, babalarının davasını çözmeye de ant içer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.