İstanbul da Kar Tatili Varmı Vali Açıkladı


Meteoroloji'nin günler önce haber verdiği kar yağışı başladı. İstanbul beyaza büründü. THY'nin bazı seferleri iptal oldu. Birçok ilde okullar tatil edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise İstanbul’da okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili soruya, "Şu ana kadar da okularımızda eğitime ara vermemizi gerektirecek herhangi bir olumsuz hava şartıyla karşı karşıya değiliz" yanıtını verdi.


Kar yağışı hafif şekilde devam ederken, park, bahçeler, yollar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait karla mücadele ekipleri yollarda hazır bekletiliyor. Yetkililer kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışı beklendiğini açıkladı. İstanbul’da kar yağışının bugün öğleden sonra ve yarın daha da kuvvetleneceğinin belirtilmesi yetkilileri alarm durumuna geçirdi.    

Alınan önlemler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi,
3 bin 500 km’lik yol ağında tedbir aldı.
Metrobüs ve otobüs seferleri artırılacak, 1200 ek sefer düzenlenecek
İstanbul Şehir Hatları vapurları, yoğunluğa göre ek sefer yapacak.
Trafik ekipleri, kış lastiği uygulamasıyla ilgili denetim yapılacak.
82 ayrı noktada 2 bin ton solüsyon 220 bin ton tuz depolandı.
Kritik kavşaklarda 40 kurtarıcı 24 saat bekletilecek.
Mutki'de yola çığ düştü
Türkiye’de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı doğuda hayatı felç etti. Bitlis’in Mutki İlçesi’nde de okullar 2 gün tatil edilirken, Bitlis-Mutki karayolu Karçinbaşı mevkiine çığ düştü. Kar kütlelerinin kapattığı yolun açılması için yoğun çalışma sürüyor. Van’da etkili olan fırtınanın devirdiği direkler yüzünden elektrikler kesilirken, ekipler onarım çalışmasını sürdürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.