Sigara içene bi kötü haber daha!


Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şube Başkanı Fatih Kaplan, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun ihtiyaç sahiplerine verilen aylık 150 liralık yardımın, sigara içenlere verilmemesini desteklediklerini bildirdi.
İhtiyaç sahibi olduklarını belirten kişilerin günlüksigara paketi alımına para bulduklarını belirten Kaplan, aylık tütün ve tütün mamullerine 250 lira para bulan bir kişinin devletin vereceği 150 liraya ihtiyacının olmaması gerektiğini söyledi.
25 yıl düzenli sigara kullanan bir tiryakinin verdiği parayla bir daire sahibi olabileceğini belirten Kaplan, sigaraya verilen paranın tütün ve tütün mamulleri tarafından aile gireri olarak görülmemesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. Kaplan, "Toplumda sigara içenler için 'Dumanını yel alır, parasını tütün karteli alır' diye söyleniyor. Tütün kartelleri parasını almasının yanında içicileri sağlığından da ediyor. Devletin her ay dar gelirli ailelere verdiği 150 liranın duman olarak uçup gitmesine karşıyız. Aylıksigaraya 250 lira bulan bir adam gerçek anlamda ihtiyaç sahibi değildir." diye konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceni Paylaş.Sorgulayalım.